Mabo-Lifting

Smallegangheftruck

Nood aan efficiënter gebruik van magazijnruimte

Het uitbreiden van opslagruimte is een investering die vaak gepaard gaat met enorme financiële uitgaven. Bijbouwen of een nieuwe locatie aankopen is helaas niet altijd een optie dus moest men gaan zoeken naar een nieuw alternatief: magazijnoptimalisatie.

Het beperken van gangbreedtes is een goed voorbeeld hiervan, maar heeft soms als gevolg dat de gangen te smal worden voor traditionele hef- of reachtrucks. De smalle gang heftruck is een alternatief voor de reachtruck, en een innovatie in de de wereld van goederenopslag

Alternatief reachtruck vergelijking

Door het unieke ‘draaimast’-concept is het mogelijk een machine te ontwikkelen die in gangbreedtes vanaf 1,6 m kan werken!

Smalle gang heftruck draaimastconcept

Wat zijn de voordelen van de Aisle-Master smalle gang heftrucks

Binnen en buiten

Smalle gang heftrucks hebben het voordeel zowel binnen als buiten ingezet te kunnen worden, d.w.z. dat ze perfect van de stelling naar de vrachtwagen kunnen rijden zonder kostbare tijd te verliezen.

Goed zicht op de pallet

Omdat de bestuurder schuin op de pallet kijkt heeft hij, bij de belangrijke handelingen, altijd een goed zicht op hoe hij de pallet in de stellingen plaatst. Dit goede zicht heeft als gevolg dat de veiligheid verhoogt waardoor er minder ongevallen zullen gebeuren.

Gebruiksvriendelijk

Een smalle gang heftruck is uiterst makkelijk en ergonomisch te besturen. Een basisopleiding van slechts enkele uren volstaat om vlot het toestel te kunnen bedienen.

Geen dure railgeleiding nodig

Smalle gang heftrucks vereisen geen speciale vloeren of enige vorm van geleiding. Ze kunnen waar en wanneer dan ook ingezet worden om allerhande ladingen te behandelen. Dit heeft als gevolg dat de totaalprijs voor het optimaliseren van uw magazijn beduidend lager zal komen te liggen.

Plaatsbesparing

Het ultieme doel van de smalle gang heftrucks is simpelweg om zo veel mogelijk plaats te besparen of om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

Smalle gang heftruck Aisle-Master alternatief reachtruck

Aisle Master Order Picker: combinatie van smalle gang heftrucks en orderpickers

De elektrische, stand-on AME-OP combineert de voordelen van een smalle gang heftruck met deze van een orderpicker voor veelzijdig gebruik in magazijntoepassingen. Dankzij dit toestel is magazijnoptimalisatie mogelijk én wordt orderpicking eenvoudiger. Dankzij de staanplaats en lage vloerhoogte, is het gemakkelijk voor de chauffeur van de heftruck om in- en uit te stappen. Het vloerkussen detecteert of de chauffeur al dan niet in de cabine staat, waarbij de handrem automatisch geactiveerd wordt bij het verlaten van de cabine. De multifunctionele joystick is in hoogte verstelbaar en maakt het de chauffeur gemakkelijk om het toestel te bedienen.

Lees hier het volledige persbericht.

Aisle Master Order Picker

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Contact opnemen